Sunday, 7 May 2017

H12 i DK


Då har vi i år igen genomfört H12 med laget Jessica, Sandra, Amanda och Helen. Ifjol vann vi med nästan samma deltagare men då var inte Amanda med utan Tessan (Terecia). Vi visste inför detta år att det kommer att vara svårt att ta hem segern med detta starka startfält. Men man vet aldrig för under 12 timmars cykling kan mycket hända. Om vi lyckas komma på pallen detta år ska vi vara mycket glada.

Jessica tog startsträckan, Sandra andra, Amanda tredje och Helen sista sträckan. Vi höll den ordningen tills vi gjort 4 varv var. Vi hade en plan innan att Amanda skulle ta sig igenom 4 varv och inte behöva gå ut på ett 5:e varv. Det är starkt nog som 15-åring klara 4 varv i tempofart av och till under en hel dag. Nu var det ju extra synd att hon fick in en pinne i hjulet i en snabb nerförsbacke precis på sitt sista 4:de varv vilket medförde att hon slog i knät sitt sista varv så hon hade ändå inte möjlighet att köra ett 5:e. Krya på henne.

Vi hade dessutom räknat lite fel så när det närmade sig slutet så insåg vi att någon av oss Sandra, Helen eller Jessica måste ut på ett 6:e varv. Sandra beslöt då att ta två varv efter varandra sitt 5:e och 6:e och att Helen gick ut på sitt 5:e efter det som då fick bli slutsträckan. Under hela dagen låg vi på 3:e plast vilket vi även slutade som. Vi är grymt glada för denna pallplacering.

H12 är ett så roligt arrangemang. Många deltagare ca 2000 st som rör sig på tävlingsområdet och dess åskådare som säkert är flera hundra till. Många svenskar,  ca 100 st, som deltog vilket gör att det blir en trevlig stämning blad oss svenskar med hejarop, psykningar och dess gemenskap.

Tack Malin och Warren för att ni kom och hejade på oss de sista timmarna.

Nästa år H12 - självklart :)

Jessica startklar!!

Sandra ute på sträcka två

Amanda väntar in Sandra
Helen ute på sitt 3:de varv

Sandra "susar fram" på stigen
Målgång för laget då Helen körde sista sträckan

Jessica efter ett tufft varv

Supporter Warren
Warren och Malin kom och var supporter

Supporter Isabelle
Isabelle - En till supporter

 

 


No comments:

Post a Comment